NAJAVA premijere mjuzikla KO SE BOJI ISADORE DUNCAN (03 Dec 2018)

isadora small png

Poštovani predstavnici medija,

 

informišemo vas da će Viva Dance Academy iz Novog Sada u 27. i 28. decembra 2018 godine u Velikoj Sali NIS-Gazproma (popularno zvanoj sceni NIS HQ) odigrati DVE humanitarne predstave Mjuzikla KO SE BOJI ISADORE DUNCAN - plesnu predstavu u 15 činova inspirisanom autobiografskom knjigom Isadore Duncan ”My Life” i ovog puta u režiji  rediteljke  - Gee Gojak.

 Mjuzikl će se moći videti u dva termina – 27.decembra  i 28.decembra sa početkom od 20h, a predviđeno trajanje istog je 50 minuta.

 

 

Ulaznice 

IMG_0008

Kompanija NIS-Gazprom nam je kao Donator omogućila da obe predstave poklonimo Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR  tako što će prihod od prodaje ulaznica biti namenjen unapređenju uslova lečenja i života dece obolele od malignih bolesti.

Cena ulaznice u predprodaji je 500din, ali sve obrazovne ustanove koje organizovano dovode decu (škole i vrtići) imaju mogućnost da uplate po 400din za ulaznicu (parter) ili po 300din za ulaznicu (balkon).   

Ulaznice se mogu rezervisati preko mail adrese viva.dance.ns@gmail.com  ili mobilnog telefona 063.506.173, ali će se moći kupiti i u zgradi NIS-Gazrproma neposredno pre početka predstave gde će biti prisutni i predstavnici Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR.

 

Specijalni gosti

U Mjuziklu KO SE BOJI ISADORE DUNCAN gledaoce očekuje pravo uživanje, jer će uz prelepe kostime i atraktivne koreografije imati prilike da na sceni vide više od 40 mladih plesača studia Viva Dance Academy, ali i njihove specijne goste plesače i pevače iz Novog Sada.

Najiteresantniji gosti svakako će biti studenti AKADEMIJE UMETNOSTI U NOVOM SADU koji su pripremili glumačke i pevačke scene pod palicom profesorice Agote Vitkai Kučera i profesorice Dijane Kozarski.

Tradicionalni gosti u mjuziklu pojaviće se i najmlađi plesni klub iz Novog Sada “Heart Dance Team” kojeg je nedavno osnovala učenica Gordane Oreščanin i dugogodišnja balerina Viva Dance – Radoslava Vještica.

Prvi put u ovakvoj plesnoj predstvai gostuje i plesni klub “Point” iz Novog Sada kojeg vrlo uspešno organizuje balerina Milana Mitrović. 

isadora anjaSa posebnim zadovoljstvom najavljujemo balerinu solisticu Viva Dance-a, Anju Racić, koja sada vec 3 godine živi, radi i školuje se u Americi upravo u Scenskoj umetnosti (Performing Arts). Anja Racić je u Americi nedavno igrala svoju premijernu solističku ulogu u mjuziklu “Pirati” sa kojom se proslavila i zaradila čak 4 ponude za stipendije na najprestižnijim američkim univerzitetima. 

Za sam kraj čuvamo najdrža prijatelje i goste iz Hrvatske iz Nove Gorice, plesni klub “Megablast” sa koreografom Ana Vesel Križaj koja će sa svojim plesačima predstvaiti vrhunsku plesnu tehniku Modernog baleta i koreografom Gordan Križaj koji će sa svojim plesačima predstviti najveštije Break Dance kompozicije.

 

Predstava

Ovo je premijera mjuzikla KO SE BOJI ISADORE DUNCAN prilagođena svim starosnim dobima i pored značajne umetničke vrednosti  koju ona pruža, evidentna je i njena uloga u popularizaciji kulture življenja kroz prizmu velikog umetnika kao što je bila Isadora DUncan.

Viva Dance Studio je plesni klub koji svih 25 godina postojanja važi za najtrofejniji plesni klub u državi čiji rad je daleko poznat i van granica Srbije. Ovaj studio je do sada u svim svetskim plesnim organizacijama osvojio najprestižnije nagrade u modernom plesu kao sportu, ali i međunarodne nagrade za pozorišna stvaralaštva.

Viva Dance godinama organizuju humanitarne manifestacije i vrlo rado se ponovo odazvala učešću u humanitarnoj akciji Fondacije NURDOR koju u Novom Sadu uspešno vodi gospođa Ljiljana Sunajko. 

 

Uloge

isadora unaGavna uloga Isadore Duncan poverena je balerini UNI DURAKOVIĆ koja važi za jednu od najtrofejnijih i najuspešnijih mladih plesača u Srbiji. Mlada Una od svoje 5 godine pohadja Viva Dance Academy i vrlo je poznata na madjunarodnoj plesnoj sceni, jer jedina osvojila titulu svetske prvakinje u sva tri plesna stila - Jazz Dance, Contemporary i Show Dance - četiri godine za redom.

Sporedne uloge poverene su veoma iskusnim plesačima ANĐELI JOKOVIĆ koja igra P.E.Singera (drugog Isadorinog nevečanog muža), MARINU JAKOVČEVIĆ koji igra E.G. Krega (Isadorinog prvog nevenčanog muža) kao i mladoj LENI RADONJIĆ i SRNI MATKOVIĆ koje igraju Isadoru Duncan u ranoj mladosti.

Za jednu od značajnijih uloga u mjuziklu, lik Jesenjina, svetski čuvenog knjževnika (Isadorinog jedinog venčanog muža) pripremamo posebno iznenadjenje.

 

 


Ekipa

isadora gea smallScenario i režija su poverene mladoj uspešnoj glumici i rediteljki iz Hrvatske Gei Gojak, koja je svojevremeno     masterirala glumu na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Uloge je ostvarila u mnogobrojnim predstavama, na filmu i televiziji (Hrvatska, Srbija). Do sada je režirala nekoliko predstava u zemlji i inostranstvu, i osmislila projekte socijalne edikacije kroz pozorište. Nakon što je svojim glumačkim i rediteljskim veštinama doprinela prošlogodišnjem stvaranju mjuzikla “Mozart”, odlučili smo nastaviti saradnju i na novom mjuziklu.

isadora gocca2 smallKoreografiju u mjuziklu “Ko se boji Isadore Dunkan” potpisuje ponovo Gordana Oreščanin koja je inače i potpredsednica svetske plesne organizacije od 2012 godine i dobitnica je svih najviših međunarodnih priznanja u modernom plesu kao sportu i kao umetnosti. 

isadora alex2

 

 Takođe na mjuziklu radi i koreograf Aleksandar Boškov koji je pripremio koreografske činove sa najstarijim plesačima u ovoj predstavi. 

 

Za dizajn svetla  zadužen je Zdenko Gajta.

Ukupno 102 kostima samo za ovu predstavu napravila je naša novosađanka kostimografkinja Kristina Babić,
dok je za soliste vrlo zahtevne kostime radila vrlo popularna kostimografkinja, inače i nekadašnja balerina Viva Dance-a Nataša Vranešević.

 

Korisni linkovi 

fb stranica Viva Dance Serbia : https://www.facebook.com/viva.danceserbia/

fb event : https://www.facebook.com/events/286592972061923/

web : www.vivadance.rs

web : www.nurdor.org

 

Unapred hvala na izveštavanju

 

viva logo png black