Mjuzikl TRI @TERAZIJE (27 Dec 2022)

tri small samll🛎 27.decembra 2022. u Pozorištu na Terazijama - PREMIEJRA
 👉 Mjuzikl TRI
🎫 Ulaznice: LINK
 🎬 Režija i scenario: Ivan Vanja Alač 
 🎭 Glavne uloge: Anđela Joković, Jovana Sijerković, Milica Vučković
 🩰Koreografija: Gordana Oreščanin, Aleksandar Boškov, Ana Vesel Križaj
 🎩 Kostimografija: Nataša Vranešević
 🎼 Autor originalnih songova: Dimitrije Beljanski
 🎩 Dizajn svetla: Tihomir Stojšin 
 Produkcija:Centar savremene umetničke produkcije "VIVA DANCE ACADEMY" Novi Sad
 Partneri: NewEntertainment (SRB), Megablast (HRV), Kulturni sklonište (SRB)

 Projekat se finansira iz budžeta R Srbije Ministarstva kulture i informisanja.
 
 Dobrodošli!
 
 Pozorište na Terazijama -  vesti
 
 


Poštovani predstavnici medija,

informišemo vas da će Viva Dance Academy iz Novog Sada 27. decembra 2022. godine u 19.30h u  Pozorištu na Terazijama izvesti premijeru predstave Mjuzikl TRI


Ovom prilikom Centar savremene umetničke produkcije „Viva Dance Academy" iz Novog Sada, beogradskoj publici će predstaviti priču o tri mlade balerine (srpkinja, hrvatica i bosanka) njihovim odnosima, odlasku u Ameriku, sukobim, izazovima i životnim izborima. tri poster small small

Priča je inspirisana istinitim događajima. 

Predstava na jedinstven način govori o raspadu Jugoslavije, mladim ljudima i deci rata 90tih.

Šta se desilo sa generacijom mladih balerinama tih godina rata? Da li su sve TRI balerine uspele u Njujorku? Da li se sukobi nastavljaju i van granica balkana? Šta nas tera da se vratimo na Balkan? Da li se volimo? Da li praštamo?

Mladi beogradski reditelj Ivan Vanja Alač je nakon 3 godine saradnje sa Viva Dance-om imao je veliku želju da radi mjuzikl o raspadu Jugoslavije i konačno 27.decembra taj mjuzikl će doživeti svoju premijeru na Terazijama.

Viva Dance će 2023. godine proslavljati 30 godina postojanja i još uvek važi za najtrofejniji plesni centar u državi čiji rad je daleko poznat i van granica Srbije. 

Do sada je Viva Dance Academy izvodio nekoliko mjuzikla o važnim ženama iz istorije kao što su Isadora Duncan, Mileva Marić Eintein i druge. Uigrana ekipa izvodi svoje predstave po mnogim značajnim festivalima i manifestacijama u Srbiji gde su i nagrađivani.

Posebno se zahvaljujemo Kaliopi na pravima za izvođenje pesme “Rođeni” i Gibonniju na pravima za izvođenje pesme “Posoljeni zrak, razlivena tinta” koje zasigurno predstavljaju najvažnije numere ovog mjuzikla.

Karte za mjuzikl "Teorija relativiteta" mogu se kupiti online putem bilet servisa Pozorišta na Terazijama ili fizički na biletarnici pozorišta.


O predstavi

Plesna predstava u 11 činova inspirisana je istinitim događajima.
Režiju i scenario potpisuje sada već uspešan i nagrađivan reditelji Ivan Vanja Alač. 
Predstava traje ukupno 55min.
U Mjuziklu TRI gledaoce očekuje pravo uživanje, jer će uz prelepe kostime i atraktivne koreografije imati prilike da na sceni vide više od 50 mladih plesača Viva Dance Academy (Novi Sad) i Megablast (Hrvatska), ali i njihove specijne goste plesače i pevače. 

 


Uloge 


Gavne uloge poverene su balerinama - budućim glumicama Anđeli Joković, Jovani Sijerković koje su poznate publici na Terazijama kao glavne junakinje mjuzikla o Milevi Marić Eintein. Treća je balerini-buduća naučnica Milica Vučković.Photo-0415 small

Uloge mlađih junakinja su dodeljene balerinama Sari Baljak, Nikolini Janković i Eleni Tamindžić.

 

Specijalni gosti

Sada već poznati beogradskoj publici, plesači iz Megablast-a iz Velike Gorice (Hrvatska), ponovo će nastupati na Terazijama sa plesačima VIva Dance-a i doprineti svojim koreografskim i plesnim umećem da ova predstava dobije brodvejsku notu. 

Sa posebnim zadovoljstvom najavljujemo diplomiranu glumicu MAJU BRUKNER, poznatu široj javnosti i kao istaknuta pevačica koja sada već 6 godina aktivno sarađuje sa ekipom Viva Dance-a i ima veoma važnu ulogu u mjuziklima svojim neverovatnim pevanjem i sjajnom glumom.

Uloga Američkog reditelja u ovoj predstavi poverena je MILORADU MILJAKOVIĆU, cenjenom prevaču i profesoru iz Novog Sada koji je postao stalni član trupe od 2018. godine. Alternacija M.Miljakoviću je mladi umetnik Predrag Vojodić koji će debitovati na Terazijama.

Pevači u mjuziklu: Svetlana Palada, Maja Brukner, Milorad Miljaković, Luka Stanković i Nikola Basta.


Ekipa 


Scenario, dramaturgija i režija su povereni je mladom, ali već i uspešnom beogradskom reditelju Ivanu Vanji Alaču. GIR_0130 small

Ivan Vanja Alač je diplomirao i masterirao multimedijalnu režiju na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nikite Milivojevića. Režirao je više kratkih filmova, a njegova diplomski predstava čeka premijeru u Jugoslovenskom Dramskom Pozorištu. Dobitnik je nagrade “Mali Princ” za studenta generacije.

Koreografiju u mjuziklu “TRI” potpisuje Gordana Oreščanin koja je inače i potpredsednica svetske plesne organizacije od 2012. godine i dobitnica je svih najviših međunarodnih priznanja u modernom plesu kao sportu i kao umetnosti. 

Takođe u mjuziklu radi i sad već stalni član tima koreograf Aleksandar Boškov koji je pripremio koreografske činove sa najstarijim plesačima u ovoj predstavi.

Autor originalnih songova je novi član ekipe mladi muzičar, kompozitor Dimitrije Beljanski

Za dizajn svetla  zadužen je Tihomir Stojšin još uvek student Akademije umetnosti.

Ukupno 200 kostima samo za ovu predstavu napravila je nekadašnja balerina Viva Dance-a, a današnja popularna pozorišna kostimografkinja Nataša Vranešević.

Najzaslužnija za realizaciju svih songova je najbolja novosadska pevačica koju imamo Svetlana Palada i kojoj smo neizmerno zahvalni na saradnji sa Kaliopi i Gibonnijem.

Fotografije: Aleksandar Živaljević

Projekat je produciran pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture R Srbije.

 

Fotografije bolje rezolucije: https://we.tl/t-CW1MKbehzZ

 

Unapred hvala na izveštavanju!