Mjuzikl JA SAM MILEVA MARIC EINSTEIN @SNP 23.05.2021. (23 May 2021)

milevasnp23maj

Poštovani predstavnici medija,

informišemo vas da će Viva Dance Academy iz Novog Sada 23. maja 2021. godine u Srpskom Narodnom Pozorištu (sceni Jovan Đorđević) realizovati DVA izvođenja predstave Mjuzikla JA SAM MILEVA MARIĆ EINSTEIN

Plesna predstavu u 14 činova nastala je inspirisana knjigom američke spisateljice Marije Benedikt "The other Einstein" kao najnoviji mjuzikl o našoj sugrađanki i izuzetnoj naučnici Milevi Marić Einstein. 
Adaptaciju i dramaturgiju uradio je reditelj Ivan Vanja Alač, a režiju Vladislav Velkovski zajedno sa svojim fakultetskim lkolegom Ivanom Vanjom Alač čime nastavljamo odličnu saradnju sa Akademijom umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i njihovim studentima zahvaljujući prof Dijani Kozarski koja je i na ovom projektu naš stručni konsultant.

Ulaznice 

Mjuzikl će se moći videti u dvai termina – 23.maja u 18h i u 20h, a predviđeno trajanje istog je 50 minuta.Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na balgajni SNP-a ili preko njihovog portala www.prodaja.snp.org.rs. Cena ulaznica je 100din i sprovodi se u skladu sa trenutnim epidemioloskim merama što podrazumeva svako drugo sedište prazno.

Predstava

Ovo je četvrto izvođenje mjuzikla JA SAM MILEVA MARIĆ EINSTEIN (premijera je bila 10.januara 2021. godine u Novosadskom pozorištu) prilagođena svim starosnim dobima i pored značajne umetničke vrednosti  koju ona pruža, evidentna je i njena uloga u popularizaciji rodne ravnopravnosti, ali i same kulture življenja kroz prizmu velike istorijske ličnosti kao što je bila Mileva Marić Einstein.

Detaljnije o svakom činu pročitajte na linku: ČINOVI

Učestvuju

Viva Dance svih svojih 28 godina postojanja još uvek važi za najtrofejniji plesni klub u državi čiji rad je daleko poznat i van granica Srbije. Poznao je i to da je do sada u svim svetskim plesnim organizacijama osvojio najprestižnije nagrade u modernom plesu kao sportu, ali i međunarodne nagrade za pozorišna stvaralaštva iz čega je nastao Viva Dance Academy gde se polaznici edukuju o plesu, scenskoj umetnosti, istoriji umetnosti, glumi, akrobatici i pevanju.

Viva Dance Academy godinama organizuju humanitarne manifestacije i vrlo rado se odazivaju učešću u humanitarnoj akciji tako što neretko prihod od ulaznica posvećuju humanitarnim organizacijama.

Više detalja o ekipi autora i glavnim ulogama pogledajte na linku: EKIPA ULOGE

Zahvaljujemo

Ogromnu zahvalnost dugujemo našim partnerima na ovom projektu plesnom klubu “Point” i udruženju “New Entertainment” iz Novog Sada.

Tekstove pesama specijano za ovaj mjuzikl pripremile su Marina Kozačenkov (“Naučnik i naučnica”) i Slavica Ljujić (“Na pravi put”).

Snimanje pesama za podršku našeg mjuzikla do savršenstva je doveo višegodišnji saradnik Branislav Bane Tomić u svom Kulturnom centru “Sklonište”.

Muzičku matricu svirale su Bojana Jovanović i Nina Uzelac iz benda “String duo ŽPU”.

Za pojedina originalna scenografska rešenja najzahvalniji smo prof Vidoju Tucoviću.

Projekat je produciran pod pokroviteljstvom Grada Novog Sad - EVROPSKE PRESTONICE KULTURE.

 

Unapred hvala na izveštavanju! 

Korisni linkovi: 

fb stranica Viva Dance Serbia : https://www.facebook.com/viva.danceserbia/

Instagram stranica: @vivadance