GOSTOVANJE U SUBOTICI 09. APRILA 2020. (09 Apr 2020)

subotica isadora poster horizontalni small
 
ZA ONLINE KUPOVINU ILI REZERVACIJU ULAZNICA KLIKNITE NA POSTER 


Poštovani predstavnici medija,

informišemo vas da će Viva Dance Academy iz Novog Sada u Subotici izvoditi dve predstave Mjuzikla KO SE BOJI ISADORE DUNCAN - plesnu predstavu u 15 činova inspirisanom autobiografskom knjigom Isadore Duncan ”My Life” i ovog puta u režiji  rediteljke  - Gee Gojak.

Gostovanje u Subotici planira se na sceni Dečjag Pozorišta 09. Aprila 2020. godine sa početkom u 19h i dodatna predstava u 17h za organizovane posete učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici - cena ulaznice 500din za 19h i 300din za 17h.

 

Specijalni gosti

U Mjuziklu KO SE BOJI ISADORE DUNCAN gledaoce očekuje pravo uživanje, jer će uz prelepe kostime i atraktivne koreografije imati prilike da na sceni vide više od 40 mladih plesača studia Viva Dance Academy, ali i njihove specijne goste plesače i pevače iz Novog Sada.

Najiteresantniji gosti svakako će biti studenti AKADEMIJE UMETNOSTI U NOVOM SADU koji su pripremili glumačke i pevačke scene pod palicom profesorice Agote Vitkai Kučera i profesorice Dijane Kozarski.

Sa posebnim zadovoljstvom najavljujemo poznatu novosadsku glumicu i pevačicu Maju Brukner, kao profesora ruskog jezika Milorada Miljakovića koji će svojim vokalima obogatiti predstavu pevajuć uživo.

 

Predstava


Mjuzikl KO SE BOJI ISADORE DUNCAN istinita ljubavna priča prilagođena svim starosnim dobima i pored značajne umetničke i edukativne vrednosti koju ona pruža o ovoj istorisjkoj ličnosti, evidentna je i njena uloga u popularizaciji kulture življenja kroz prizmu velike umetnice kao što je bila Isadora Duncan.

Premijera ovog mjuzikla bila je 28. decembra 2018. godine u Novovm Sadu i do sada je izvedena 15 puta (SNP Novi Sad, Terazije Beograd, NIS-Novi Sad, KC Stara Pazova i dr.), ukupno pred oko 4000 publike. 

Viva Dance Studio je plesni klub koji svih 27 godina postojanja važi za najtrofejniji plesni klub u državi čiji rad je daleko poznat i van granica Srbije. Ovaj studio je do sada u svim svetskim plesnim organizacijama osvojio najprestižnije nagrade u modernom plesu kao sportu, ali i međunarodne nagrade za pozorišna stvaralaštva.

Viva Dance je do sada producirao 12 plesnih predstava i mjuzikla sa kojim je nastupao čirom Evrope: Moskva, Amsterdam, Temišvar, Atina i dr.Uloge

isadora unaGavna uloga Isadore Duncan poverena je balerini UNI DURAKOVIĆ koja važi za jednu od najtrofejnijih i najuspešnijih mladih plesača u Srbiji. Mlada Una od svoje 5 godine pohadja Viva Dance Academy i vrlo je poznata na madjunarodnoj plesnoj sceni, jer jedina osvojila titulu svetske prvakinje u sva tri plesna stila - Jazz Dance, Contemporary i Show Dance - četiri godine za redom.

Sporedne uloge poverene su veoma iskusnim plesačima ANĐELI JOKOVIĆ koja igra P.E.Singera (drugog Isadorinog nevečanog muža) i mladoj SARI MILJEVIĆ i SRNI MATKOVIĆ koje igraju Isadoru Duncan u ranoj mladosti.

Za jednu od značajnijih uloga u mjuziklu, lik Jesenjina, svetski čuvenog knjževnika (Isadorinog jedinog venčanog muža) izabrali smo ROLANDA LASZLO studenta treće godine glume Akademije Umetnosti u Novom Sadu, a njegovog kolegu KRISTIJANA BUDINČEVIĆ za ulogu E.G. Krega (Isadorinog prvog nevenčanog muža).

 

 

Ekipa

isadora gea smallScenario i režija su poverene mladoj uspešnoj glumici i rediteljki iz Hrvatske Gei Gojak, koja je svojevremeno masterirala glumu na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Uloge je ostvarila u mnogobrojnim predstavama, na filmu i televiziji (Hrvatska, Srbija). Do sada je režirala nekolikopredstava u zemlji i inostranstvu, i osmislila projekte socijalne edikacije kroz pozorište. Nakon što je svojim glumačkim i rediteljskim veštinama doprinela prošlogodišnjem stvaranju mjuzikla “Mozart”, odlučili smo nastaviti saradnju i na novom mjuziklu.

 

isadora gocca2 smallKoreografiju u mjuziklu “Ko se boji Isadore Dunkan” potpisuje ponovo Gordana Oreščanin koja je inače i potpredsednica svetske plesne organizacije od 2012 godine i dobitnica je najviših međunarodnih priznanja u modernom plesu kao sportu i kao umetnosti. 

 

Takođe na mjuziklu radi i koreograf Aleksandar Boškov koji je pripremio koreografske činove sa najstarijim plesačima u ovoj predstavi. isadora alex2

Gostujući koreografi: Mitja Popovski (Slovenija), Ana Vesel Križaj (Hrvatska) i Dijana Kozarski (Srbija).

Za dizajn svetla  zadužen je Zdenko Gajta.

Ukupno 96 kostima samo za ovu predstavu napravila je naša novosađanka kostimografkinja Kristina Babić, dok je za soliste vrlo zahtevne kostime radila vrlo popularna kostimografkinja, inače i nekadašnja balerina Viva Dance-a Nataša Vranešević

 

 

Korisni linkovi 

fb stranica Viva Dance Serbia : https://www.facebook.com/viva.danceserbia/

fb event: https://www.facebook.com/events/514534929248596/ 

web : www.vivadance.rs

 

Unapred hvala na izveštavanju


mjuzikl brosura - 0prvi cin photo small

mjuzikl brosura - page 7 i 8 photo small

mjuzikl brosura - page 11 i 12 photo small

mjuzikl brosura - page 19 i 20 photo small

mjuzikl brosura - page 21 i 22 photo small

mjuzikl brosura - page 25 i 26 photo small

mjuzikl brosura - page 27 i 28 photo small