15.marta naš mjuzikl @ SNP Novi Sad (15 Mar 2020)

IMG_4664
IMG_7576small                                                                        

Dobrodošli ste na našu predstavu 15. marta u 19h na sceni Pera Dobrinović u SNP u Novom Sadu!
 
IMG_7554smallUlaznice možete rezervisati na blagajni SNP-a na telefon 021 520 091 ili na sajtu prodaja.snp.org.rs
 
Cena ulaznica za parter je 700din 
 
 
    DOBRODOŠLI !
 
 
IMG_7581small
 

Poštovani predstavnici medija,

informišemo vas da će Viva Dance Academy iz Novog Sada po 15-ti put izvesti predstavu Mjuzikla KO SE BOJI ISADORE DUNCAN - plesnu predstavu u 15 činova inspirisanom autobiografskom knjigom Isadore Duncan ”My Life” i ovog puta u režiji  rediteljke  - Gee Gojak.

Ovo je naše 15-to izvođenje, nama posebno važno pred domaćom publikom u Novom Sadu u SNP-u na sceni Pera Dobrinović 15. marta 2020. godine sa početkom u 19h  - cena ulaznice 700din.

 

Specijalni gosti

U Mjuziklu KO SE BOJI ISADORE DUNCAN gledaoce očekuje pravo uživanje, jer će uz prelepe kostime i atraktivne koreografije imati prilike da na sceni vide više od 40 mladih plesača studia Viva Dance Academy, ali i njihove specijne goste plesače i pevače iz Novog Sada.

Najiteresantniji gosti svakako će biti studenti AKADEMIJE UMETNOSTI U NOVOM SADU koji su pripremili glumačke i pevačke scene pod palicom profesorice Agote Vitkai Kučera i profesorice Dijane Kozarski.

Sa posebnim zadovoljstvom najavljujemo poznatu novosadsku glumicu i pevačicu Maju Brukner, kao profesora ruskog jezika Milorada Miljakovića koji će svojim vokalima obogatiti predstavu pevajuć uživo.

Za kraj čuvamo naše najdraže prijatelje i goste iz Bihaća iz plesnog udrženja VIRUS Bihać sa čuvenom koreografkinjom Dijanom Jajčević koji će napraviti plesnu magiju svojim veštinama.

 

 

Predstava


Mjuzikl KO SE BOJI ISADORE DUNCAN istinita ljubavna priča prilagođena svim starosnim dobima i pored značajne umetničke i edukativne vrednosti koju ona pruža o ovoj istorisjkoj ličnosti, evidentna je i njena uloga u popularizaciji kulture življenja kroz prizmu velike umetnice kao što je bila Isadora Duncan.

Premijera ovog mjuzikla bila je 28. decembra 2018. godine u Novovm Sadu i do sada je izvedena 14 puta (SNP Novi Sad, Terazije Beograd, NIS-Novi Sad, KC Stara Pazova i dr.), ukupno pred oko 4000 publike. 

Viva Dance Studio je plesni klub koji svih 27 godina postojanja važi za najtrofejniji plesni klub u državi čiji rad je daleko poznat i van granica Srbije. Ovaj studio je do sada u svim svetskim plesnim organizacijama osvojio najprestižnije nagrade u modernom plesu kao sportu, ali i međunarodne nagrade za pozorišna stvaralaštva.

Viva Dance je do sada producirao 12 plesnih predstava i mjuzikla sa kojim je nastupao čirom Evrope: Moskva, Amsterdam, Temišvar, Atina i dr.

 

 

Uloge

isadora unaGavna uloga Isadore Duncan poverena je balerini UNI DURAKOVIĆ koja važi za jednu od najtrofejnijih i najuspešnijih mladih plesača u Srbiji. Mlada Una od svoje 5 godine pohadja Viva Dance Academy i vrlo je poznata na madjunarodnoj plesnoj sceni, jer jedina osvojila titulu svetske prvakinje u sva tri plesna stila - Jazz Dance, Contemporary i Show Dance - četiri godine za redom.

Sporedne uloge poverene su veoma iskusnim plesačima ANĐELI JOKOVIĆ koja igra P.E.Singera (drugog Isadorinog nevečanog muža) i mladoj SRNI MATKOVIĆ koja igra Isadoru Duncan u ranoj mladosti.

Za jednu od značajnijih uloga u mjuziklu, lik Jesenjina, svetski čuvenog knjževnika (Isadorinog jedinog venčanog muža) izabrali smo DANIELA TOTH studenta treće godine glume Akademije Umetnosti u Novom Sadu, a njegovog kolegu KRISTIJANA BUDINČEVIĆ za ulogu E.G. Krega (Isadorinog prvog nevenčanog muža).

 

 

Ekipa

isadora gea smallScenario i režija su poverene mladoj uspešnoj glumici i rediteljki iz Hrvatske Gei Gojak, koja je svojevremeno masterirala glumu na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Uloge je ostvarila u mnogobrojnim predstavama, na filmu i televiziji (Hrvatska, Srbija). Do sada je režirala nekolikopredstava u zemlji i inostranstvu, i osmislila projekte socijalne edikacije kroz pozorište. Nakon što je svojim glumačkim i rediteljskim veštinama doprinela prošlogodišnjem stvaranju mjuzikla “Mozart”, odlučili smo nastaviti saradnju i na novom mjuziklu.

 

isadora gocca2 smallKoreografiju u mjuziklu “Ko se boji Isadore Dunkan” potpisuje ponovo Gordana Oreščanin koja je inače i potpredsednica svetske plesne organizacije od 2012 godine i dobitnica je najviših međunarodnih priznanja u modernom plesu kao sportu i kao umetnosti. 

 

Takođe na mjuziklu radi i koreograf Aleksandar Boškov koji je pripremio koreografske činove sa najstarijim plesačima u ovoj predstavi. isadora alex2

Gostujući koreografi: Mitja Popovski (Slovenija), Ana Vesel Križaj (Hrvatska) i Dijana Kozarski (Srbija).

Za dizajn svetla  zadužen je Zdenko Gajta.

Ukupno 96 kostima samo za ovu predstavu napravila je naša novosađanka kostimografkinja Kristina Babić, dok je za soliste vrlo zahtevne kostime radila vrlo popularna kostimografkinja, inače i nekadašnja balerina Viva Dance-a Nataša Vranešević

 

 

Korisni linkovi 

fb stranica Viva Dance Serbia : https://www.facebook.com/viva.danceserbia/

fb event: https://www.facebook.com/events/489953018385330/ 

web : www.vivadance.rs

 

Unapred hvala na izveštavanju


mjuzikl brosura - 0prvi cin photo small

mjuzikl brosura - page 7 i 8 photo small

mjuzikl brosura - page 11 i 12 photo small

mjuzikl brosura - page 19 i 20 photo small

mjuzikl brosura - page 21 i 22 photo small

mjuzikl brosura - page 25 i 26 photo small

mjuzikl brosura - page 27 i 28 photo small