EKIPA AUTORA mjuzikla Ko se boji Isadore Duncan

IMG_6428 2

Najlepši deo godine u plesnoj sezoni jeste kada stvaramo novo umetničko delo. I nakon 25 godina rada i 11 produciranih pozorišnih predstava (mjuzikla) uvek je nešto nedostajalo za realizaciju ideje o velikoj Isadori Duncan. Verovatno bi se još dugo čekalo da ispričamo priču o Isadori Duncan da nisam pored sebe imala mladu umetnicu iz Hrvatske glumicu i rediteljku Geu Gojak koja mi je svojim znanjem i talentom dala sigurnost da se slobodno upustim u realizaciju mjuzikla o Isadori Duncan. GEA GOJAK je zaslužna za dramaturgiju, režiju i izradu logoa što je zapravo sve što čini ovaj mjuzikl drugačiji od ostalih i ja sam joj neizmerno zahvalna na talentu koji nesebično izražava i deli sa nama.

Nije tajna da ova predstava ne bi bila u žanru mjuzikla da nemamo u Viva Dance timu čuvenu balerinu Dijanu Kozarski profesoricu Akademije Umetnosti u Novom Sadu koja sa neverovatnom lakoćom radi sa našim plesačima kao i sa svojim studentima na Akademiji. DIJANA KOZARSKI potpisuje koreografiju dva čina koje izvode njeni studenti dočaravajući Crvenu Rusiju i Ljubavi zmeđu Isadore i Jesenjina. Dijana Kozarski je mnogo više od koreografa u Viva Dance timu, ona je naša smernica ka umetničkom stvarlaštvu, ona nam daje sigurnost, profesionalizam, ljubav i toplinu. Neverovatno je i da se te reči nađu u istoj rečenici, sada možete samo zamisliti koliko je neverovatna žena Dijana Kozarski, a mi bogati, jer je ona godinama sa nama.

“Plesati znači voleti, a voleti znači živeti” je naš slogan i moto koji je iznedrio veliki broj umetnica i uspešnih žena u naših 25 godina postojanja. Jedna od njih je i NATAŠA VRANEŠEVIĆ koja se vrlo maštovito i uspešno odnosi prema kostimografiji baš onako kako se odnosila i prema plesnim pokretima dok je plesala. Uvek smo ponosni i zahvalni kada se naši učenici “vrate kući” da stvaramo zajedno i zato je ovde sreća još značajnija i veća. Pogled na kostimografiju iz ugla još jedne plesačice nam znači dvostruko. KRISTINA BABIĆ je najveštija i najefikasnija kostimografkinja za saradnju. Tu preciznost i besprekornost u razumevanju potreba jednog mjuzikla možemo dobiti samo od nekadašnjih plesača. Prosto ne možemo da nađemo načina da joj se dovoljno zahvalimo za njenu posvećenost. Svakako verujemo da je ljubav obostrana.

Svesno i namerno ostavljam za kraj da se zahvalim najmlađem članu autorskog tima, umetniku od glave do pete. ALEKSANDAR BOŠKOV je koreograf, prijatelj i zaljubljenik u stvaralaštvo i zaista jedino kao takav se mogao savršeno uklopiti u našu ideju koja već 25 godina traje.

Najiskrenije zahvalna,
GORDANA OREŠČANIN

Autor - GORDANA OREŠČANIN
Dramaturgija i režija - GEA GOJAK
Koreograf - ALEKSANDAR BOŠKOV
Koreograf - prof DIJANA KOZARSKI
Prof pevanja - AGOTA VITKAI KUČER
Koreograf - ANA VESEL KRIŽAJ
Koreograf - GORDAN KRIŽAJ
Instruktorka vazdušnih akrobacija - LATICA