EKIPA AUTORA mjuzikla Ja sam Mileva Maric Einsten

 

IMG_8876 copy


Ekipa

Scenario, dramaturgija i režija su povereni su mladim, a već i uspešnim rediteljima Vladislavu Velkovskom iz Požarevca i Ivanu Vanji Alaču iz Beograda.
viber_image_2021-01-19_23-41-55  Vladislav Velkovski diplomirao je na smeru multimedijalna režija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nikite Milivojevića. Režirao dokumentarni film "Zemlja živih", muzičko-scenski performans "Plovidba" u okviru projekta "Umetnici sad" fondacije 2021. i monodramu: "Dok bejah mrtav" u kojoj je i izvođač.
  
Ivan Vanja Alač diplomirao je takođe multimedijalnu režiju na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nikite Milivojevića. Režirao je više kratkih filmova, a njegova diplomski predstava čeka premijeru u Jugoslovenskom Dramskom Pozorištu. Dobitnik je nagrade “Mali Princ” za studenta generacije.

   Koreografiju, izbor muzike i produkciju u mjuziklu potpisuje ponovo Gordana Oreščanin koja je inače i potpredsednica svetske plesne organizacije od 2012 godine i dobitnica je svih najviših međunarodnih priznanja u modernom plesu kao sportu i kao umetnosti. 

Takođe u mjuziklu radi i sad već stalni član tima koreograf Aleksandar Boškov koji je pripremio koreografske činove sa najstarijim plesačima u ovoj predstavi, a novost u ekipi je Staša Kukić, diplomirana koreografkinja.

Za dizajn svetla  zadužen je Tihomir Stojšin još uvek student Akademije umetnosti.

Ukupno 189 kostima samo za ovu predstavu napravila je nekadašnja balerina Viva Dance-a, a današnja popularna kostimografkinja Nataša Vranešević,  dok je vrlo zahtevne scenske rekvizite i kostime pripremila kostimografkinja Kristina Babić.


Zahvaljujemo

Ogromnu zahvalnost dugujemo našim partnerima na ovom projektu plesnom klubu “Point” i udruženju “New Entertainment” iz Novog Sada.

Tekstove pesama specijano za ovaj mjuzikl pripremile su Marina Kozačenkov (“Naučnik i naučnica”) i Slavica Ljujić (“Na pravi put”).

Snimanje pesama za podršku našeg mjuzikla do savršenstva je doveo višegodišnji saradnik Branislav Bane Tomić u svom Kulturnom centru “Sklonište”.

Muzičku matricu svirale su Bojana Jovanović i Nina Uzelac iz benda “String duo ŽPU”.

Za pojedina originalna scenografska rešenja najzahvalniji smo prof Vidoju Tucoviću.

Projekat je produciran pod pokroviteljstvom Grada Novog Sad - EVROPSKE PRESTONICE KULTURE.