ULOGE u mjuziklu Ja sam Mileva Marić Einstein

IMG_9478 
 
 

Uloge

Gavna uloga Mileve Marić Einstein poverena je balerini ANĐELI JOKOVIĆ i balerini UNI DURAKOVIĆ koje važe za jedne od najtrofejnijih i najuspešnijih mladih plesača u Srbiji. Anđela i Una od svoje 5 godine pohadjaju Viva Dance Academy i vrlo su poznata na madjunarodnoj plesnoj sceni.

Uloge mlađih Mileva Marić igraće NIKOLINA JANKOVIĆ, SARA MILJEVIĆ, SIMONA BAJIĆ i MIA ŽIVKOVIĆ.

Uloga Alberta Einsteina poverena je LUKI STANKOVIĆ i STEFANU SABO (članovima gore pomenutog hora Slatkopojac) koji su se odlično snašli u plesnim i scenskim izazovima, dok će balerina SRNA MATKOVIĆ igrati Alberta Einsteina u ranoj mladosti.

Za jedne od značajnijih uloga u mjuziklu, lik oca i majke Marić, posebno najavljujemo MILORADA MILJAKOVIĆ i MAJU BRUKNER. 


Specijalni gosti

U Mjuziklu JA SMA MILEVA MARIĆ EINSTEN gledaoce očekuje pravo uživanje, jer će uz prelepe kostime i atraktivne koreografije imati prilike da na sceni vide više od 40 mladih plesača studia Viva Dance Academy, ali i njihove specijne goste plesače i pevače iz Novog Sada.

Najiteresantniji gosti svakako će biti diplomirani reditelji AKADEMIJE UMETNOSTI U NOVOM SADU koji su svakodnevno pripremali glumačke i pevačke scene sa našim mladim izvođačima čemu ponovo moramo zahvaliti profesorici Dijani Kozarski, nekadašnjoj prima balerini Srpsog Narodnog Pozorišta, a današnjoj redovnoj profesorici Akademije Umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Sa posebnim zadovoljstvom najavljujemo diplomiranu glumicu Maju Brukner, poznatu široj javnosti i kao istaknuta pevačica koja sada već 3 godine aktivno sarađuje sa nama i ima veoma važnu ulogu u našim mjuziklima svojim neverovatnim pevanjem i sjajnom glumom.

Tradicionalni gosti u mjuziklu pojaviće se plesni klub “Point” iz Novog Sada kojeg vrlo uspešno organizuje balerina Milana Mitrović. 

Za sam kraj čuvamo najdraže prijatelje i goste iz udruženja Hor Sveti Roman Slatkopojac iz Petrovaradina koji su svoje izuztene pevačke veštinama upotpunili novim glumačkim iskustvima upravo u našem mjuziklu što ovu predstavu čini jedinstvenom.

 

Ostale uloge

Helena, Ružica i Milana (najbolje prijateljice mlađe): Sara Baljak, Elena Tamindžić, Sara Miljević / Nikolina Janković

Helena, Ružica i Milana (najbolje prijateljice odrasle): Jovana Sijerković, Lena Radulović, Milica Vučković

Prof Weber: Nikola Stamenoivić / Dušan Despotov / Miroslav Grubić

Scarlet: Staša Kukić / Una Gagović / Larisa Mladenović

Brat Miloš Marić: Luna Popović

Sestra Zorka Marić: Sara Atanacković

Mama Paulina Einsten: Marina Kozačenkov

Tata Herman Einsten: Miljana Vukoje / Aleksandar Boškov

Sestra Maria Einstein: Lana Nićiforović

Rođaka Elza: Nika Gaćeša

Radmila (zločesta drugarica iz detinjstva): Nađa Živković

Učiteljica: Maša Koprenović / Milica Prgonjić

Olympia Academy naučnici: Nikola Basta, Dušan Stanković

Usnule devijčice: Nastja Živković, Srna Zorić, Sofija Lerinc

Sinovi Einstain: Helena Rožić, Mia Živković