NAJAVA Mjuzikl Mozart (2017)

fb2     fb1
 

Poštovani predstavnici medija,

informišemo vas da će Viva Dance Studio iz Novog Sada u 28. i 29. decembra 2017 godine u Velikoj Sali NIS-Gazproma (popularno zvanoj sceni NIS HQ) odigrati DVE humanitarne predstave spektakularnog Mjuzikla MOZART - plesnu predstavu  u 14 činova po istoimenom filmu, ali ovog puta u čuvene rediteljke iz Pule - Gea Gojak.

 

Ulaznice 11218989_1499946956969053_5665104423896897984_n

Mjuzikl će se moći videti u dva termina – 28.decembra  i 29.decembra od 19h, a predviđeno trajanje istog je 50 minuta.

Prihod od ulaznica je namenjen fondaciji koja sprovodi humanitarnu akciju MAGNET ZA LJUBAV čija sredstav idu u kupovinu MRI aparata za dečju bolicu u Novom Sadu. 

Cena ulaznice u predprodaji je 500din, ali sve obrazovne ustanove koje organizovano dovode decu (škole i vrtići) imaju mogućnost da uplate po 400din za ulaznicu (parter) ili po 400din za ulaznicu (balkon).   

Ulaznice se mogu rezervisati preko maila viva.dance.ns@gmail.com  ili mobilnog telefona 063.506.173, ali će se moći kupiti i u zgradi NIS-Gazrproma neposredno pre početka predstave.


Specijalni gosti

U Mjuziklu MOZART gledaoce očekuje pravo uživanje, jer će uz prelepe kostime i odličnu koreografiju imati prilike da na sceni vide više od 40 mladih plesača studia Viva Dance, ali i njihove specijne goste plesače i pevače iz Novog Sada.

Najmlađoj publici će najinteresantniji specijalni gost biti dve mlade pevačice kao predstavnica akademija za razvoj multitalenata Akademija zabave i umetnosti "O&M" koje pevaju uživo: Tatjana Savatić i Tara Vukmanović. 

Akademija O&M priruđeje i jedno specijalno iznenađenje tokom predstave sa poznatom novosadskom solisticom Svetlanom Palada. 

Kao gosti u mjuziklu Mozart pojaviće se i najmlađi plesni klub iz Novog Sada “Heart Dance Team” kojeg je nedavno osnovala učenica Gordane Oreščanin i dugogodišnja balerina Viva Dancea – Radoslava Vještica.

Poznati novosadski DJ Vladimir Ačić poznatiji publici kao “DJ Avoid Aka Vladimir Acic” pripremio je muzički mix sa numerom Mozartovog “Rekvijuma Smrti” specijalno za ovu predstavu.


Predstava

Ovo je premijera mjuzikla MOZART prilagođena svim starosnim dobima i pored značajne umetničke vrednosti  koju ona pruža, evidentna je i njena uloga u popularizaciji kulture življenja kroz prizmu  velikog umetnika W.A.Mozarta.  

Viva Dance Studio je plesni klub koji svih 25 godina postojanja važi za najtrofejniji plesni klub u državi čiji rad je daleko poznat i van granica Srbije. Ovaj studio je do sada u svim svetskim plesnim organizacijama osvojio najprestižnije nagrade u modernom plesu kao sportu, ali i međunarodne nagrade za pozorišna stvaralaštva.

Viva Dance godinama organizuju humanitarne manifestacije i vrlo rado se ponovo odazvala učešću u humanitarnoj akciji MAGNET ZA LJUBAV koju vodi gospodi Ištvan Gyerman.  


Uloge

Gavna uloga Mozarta poverena je balerini  ANĐELI JOKOVIĆ u prvoj predstavi (28.12.2017 u 19h) , kao i LEI BALAŽ koja će W.A.Mozarta igrati u drugoj predstavi od (28.12.2017 u 19h).

Sporedne uloge poverene su veoma iskusnim plesačima Viva Dance-a UNI  DURAKOVIĆ koja igra “Violinski Ključ”, ALEKSANDRI ĐORĐEVIĆ koja igra “Konstancu” , ANASTASIJI DIVLJAK koja igra “Salierija”,  SRNI MATKOVIĆ koja igra “Dvorsku Ludu” i SARI BALJAK  koja igra “Pokvarenu notu” i SARI ATANACKOVIĆ koja igra "Malog Mozarta".


Ekipa

Režija je poverena mladoj rediteljki iz Pule (Hrvatska) Gei Gojak koja je svojevremeno masterirala glumu na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Uloge je ostvarila u mnogobrojnim predstavama, na filmu i televiziji (Hrvatska, Srbija). Do sada je režirala nekoliko predstava i kratkomotražni film “Ma, nema veze”, koji je premijeru imao 2015. godine na Cinema city festivalu u Novom Sadu. Nakon uspešne premijere predstave “Rekonstrukcija” u Srpskom narodnom pozorištu, u Istarskom narodnom kazalištu u Puli (Hrvatska) režirala je predstavu “(Ne)Prilagođen”, nakon koje smo je pozvali da svojim glumačkim i rediteljskim veštinama doprinese stvaranju mjuzikla “Mozart”.

Koreografiju u mjuziklu Mozart potpisuje ponovo Gordana Oreščanin koja je inače i potpredsednica svetske plesne organizacije od 2012 godine i dobitnica je svih najviših međunarodnih priznanja u modernom plesu kao sportu. 

Takođe , koreograf Aleksandar Boškov pripremio je dve veličanstvena koreografska čina u ovoj predstavi. 

Za veoma zahtevan dizajn svetla tokom plesne predstave o Mozartu je zadužen Zdenko Gajta.

Ukupno 94 kostima samo za ovu predstavu napravila je naša novosađanka kostimografkinja Kristina Babić, dok je za soliste vrlo zahtevne kostime radila nekadašnja balerina Viva Dance-a  Nataša Vranešević

 


Korisni linkovi 

fb stranica Viva Dance Serbia : https://www.facebook.com/viva.danceserbia/

fb stranica Magnet Za Ljubav : https://www.facebook.com/MagnetZaLjubav/?ref=br_rs

fb event : https://www.facebook.com/events/1925751504411040/

web : www.vivadance.rs

web : www.magnetzaljubav.rs

 

Unapred hvala na izveštavanju

 

Viva Dance Studio

 

POSTER andjela small      POSTER lea small